Blogolj!

LÁSSUK A MEDVÉT!  

(Egy medvepszichológus utolsó gondolatai)

Mit tegyünk, ha megjelenik? A megoldás egyszerű! Rajzoljunk egy macit. Közel is mehetünk hozzá, mert csak az a fontos, hogy lássuk a medvét. Legyünk vele udvariasak, mutatkozzunk be így: Cső maci! Persze csak vicceltem. Ne menjünk közel hozzá, mert nem illik.

Ha döglött medvével találkozunk, ne tévesszen meg bennünket a látvány, mert él. Ne vitatkozzunk vele, és hogyha három bocs is van mellette, eszünkbe ne jusson elmondani az Úriasszony nászéjszakája című viccet, amelyikben a tapintatos férj minden kéjes mozdulatnál ezt kiáltozza: bocs-bocs-bocs. Csak matematikailag közeledjünk felé, úgy, hogy felezzük a medve és a köztünk lévő távolságot, azaz soha nem érünk oda. Így is baj lehet, ugyanis ez a távolság egyenesen arányos az idővel, az úttal és a sebességgel, az állat magasságával, valamint ezek négyzetének a háromszoros egykettedével, osztva köb hattal. Ez legalább 50 méter. Ha jó a számításunk, az sem segít, mert rohanni fog felénk. A megoldás egyszerű. Rajzoljunk egy macit. Utána tűzzük fel a fára, és mi is tűzzünk fel a fára, mert ha nem, akkor már csak egy biztos: többé nem kapunk kullancsot, mint székely testvéreink mondják. Ám sajnos a fa egyáltalán nem nyújt biztonságot, mert egy másik medve biztosan fenn vár minket, és az üldöző medve is jobban tud fára mászni, mint a fent lévő és mi. Egy újabb alapigazság: bárhol állsz az erdőben, valamelyik közeli fa mögött biztosan lapul egy éhes medve. Ez ma már a városok és a falvak fáira is igaz. Mi tehát ebben a reménytelen helyzetben a megoldás? Nagyon egyszerű. Rajzoljunk egy macit. Ha már besötétedett, akkor nem fogja látni, tehát futás, gyorsan. Ilyenkor felmerül a medvepszichológusban a jogos kérdés: mi van, ha nem tudunk rajzolni? A medve meg tud. Egyszerű a válasz. Ha medvét látsz például az utcán macit rajzolni, akkor futás a kocsmába az esetet feldolgozni, mert ilyen nincs is.   

Mi van akkor, ha az anyamedve egy, vagy több kismackóval sétál a kertünkben? Egyszerű a megoldás. Rajzoljunk egy macit. Ha az anyamedve elkezd röhögni, nem azt jelenti, hogy felhőtlenül vidám. Nem. Azt jelenti, hogy nem tetszik neki a kicsinyéről készített ronda portré és az sem, hogy ezt még meg is mutattad neki, és most ilyen ocsmány rajzot kell néznie. Ilyenkor két eset van. Vagy rajzolsz egy újabb macit, vagy elrohansz. Egyik sem nyerhető játszma. Ha elrohansz, utánad szalad és megesz, ha meg rajzolsz egy újabb macit, ott helyben fal fel. Ha egyiket sem teszed, hanem csak indián derűvel (azaz hülyén) vigyorogsz rá, megkérdezi, hogy miért nincs rajtad sapka, és megzabál. Ha azt kérdezi, miért van rajtad sapka, és te úgy válaszolsz neki, hogy nincs is, akkor az előző változat lép életbe. Ez az utóbbi két eset azért is nyilvánvaló, mert a medve nem tud beszélni. Azaz pszichológiailag visszaestél és magadban kérdezel meg válaszolsz magadnak, de azon is röhögni fog és megesz. Egyvalamit nem szabad kizárni. A medvét, mert betöri az ajtót és megesz, persze, ha beengeded, akkor is. Fontos tudnivaló: két fajtájuk létezik: a szeptemberi és az októberi medve. Ezt könnyű megjegyezni. Ugyanaz a medve szeptemberben szeptemberi, októberben októberi. Mindkét hónapban egyetlen megoldás létezik a menekülésre: rajzoljunk egy macit. Még egy gyakorlati jellegű tudnivaló: Lenke nevű medve nincs. Rózsaszínű és szemüveges medve sincs, legfeljebb a Lenke nevű szomszédasszony szemüvegben tereget. Más. Soha ne kínálj medvét gyilkos galócával, mert azt már evett. Soha ne panaszkodj medvének, hogy kevés a fizetésed, vagy a nyugdíjad, mert akkor is megesz. Ha félfülű medvével találkozol, ne kezdj el neki rajzolni kétfülű macit, mert megsértődik. Egyfülűt se, mert akkor is pipa lesz. Végső következtetés: ha medvével találkozol, megesz. Tehát egy dolog segít, az ha lelövöd. Persze csak ha eltalálod.        

https://jonajani.blogstar.hu/./pages/jonajani/contents/blog/56739/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?