Blogolj!

Kedvenc összeesküvés elméleteim - 1.

Jelige: „A Napnál is világosan”

Létezik egyáltalán ez a HUNGÁRIA? 

Egy biztos, nem lehet az országunk neve mellett csak úgy elmenni. Nekem az tetszik legjobban, hogy az ellenző elemzők szerint Hungária nem is az, aminek látszik. Vagyis hallatszik. Sőt, nincs is.

Ha véletlenül bárhol és akármikor elhangzik, hogy valaha a hun nemzethez tartoztunk, és valószínűleg honvisszafoglalást hajtottunk végre 895. környékén, azonnal ránk ugrik egy halom tudós, önjelölt nyelvész, és szárnyas gondolkodó a belvárosi tésztán hizlalt óberhernyó típusból. Ezek a derék fi(n)gurák majd belehalnak az igyekezetbe, hogy megmagyarázzák: egyszerűen lehetetlen, hogy a hun szó létezik, sőt a hun nép sem létezett, de a papír sem valódi, amire a H-U-N betűk véletlenül lefolytak, és mivel a lefolyás nem volt szándékos, a hunokkal kapcsolatban a tésztán hizlaltakban felmerül az is, hogy e három betűt büntetésből ki kellene tiltani az ábécénkből. Na, mármost, ha a H-U-N betűk nem is léteznek, akkor végképp nem lehet azokat sem kimondani sem leírni. Ezen magvas megállapítás kidolgozásán több évtizede dolgoztak már a belvárosiak, és ez jött ki: „a H-U-N betűk nem is léteznek, ezért nem lehet azokat sem kimondani, sem leírni.”

A katalán nyelven Hongarés, franciául Hongrois, portugálul és spanyolul pedig Húngaro, albánul Hungarisht nemzet (mármint hogy a magyarok) tudományos akadémiája is foglalkozott a szuahéli nyelven Kihungari nép (a magyarok) nevének és magának a népnek az eredetével is, ám ők is úgy gondolják, hogy az nem úgy van, hogy a hunokkal rokonságban lennénk. Semmi rokonság nem mutatható ki, és pont. Ha pedig valaki az Iszfaháni kódexet meri emlegetni előttük, ami állítólag hun szavakat tartalmaz, leszáll nekik a vörös köd Moszkvából, és ismét, rögtön és azonnal kiderül, hogy inkább a finnekkel állunk szoros rokonságban, de nagyon. Számukra ezt a fantasztikus megállapítást az sem gyengíti, hogy maguk a finnek is Unkari-nak neveztek el bennünket.

Tehát: a mi kedves népünk neve annyira nem létezik, hogy egyáltalán nincs is. Ha pedig nincs, akkor a rokonsága sincs.

Na, most azonban, a legutóbbi hírek szerint felmerült a tésztán hizlaltakban, hogy „mi van, ha az a „H” betű ugyan létezik, de megnevezésünkből kimaradt. (Mi mást tehetett volna?) Ők legalábbis ezt vélik tudni, de a sajtójukban már talpigazságként tálalják: A norvégek és a dánok által Ungarsknak a lettek szerint Ungarunak, az írek nyelvén Ungáirisnek, az olaszok által Ungherese, az észtek szerint Ungari, a svéd nyelvben Ungerska, izlandiul Ungverska, a máltaiak szerint Ungeriz, a walesi nemzet által Hwngareg szavakkal megjelölt nép neve nem is az, ami. Illetve, ha mégis az lenne, akkor a tésztán hizlaltak szerint nemsokára létrejövő Európai Egyesült Államok első intézkedéseként ezeket a nyelveket be kell tiltani. Ha ez így megtörténik, akkor nem lehet kimondani Hungária nevét sem, tehát nem is lesz ilyen ország a világ térképein.

Ja, el is felejtettem: magyarok is vagyunk, de erről majd legközelebb. Vagy nem. Azért nem, mert még a végén Madarskinak néznek minket és Assisi Szent Ferencet, aki az állatok, így a madarak védőszentje is, képesek lesznek a főnökével együtt betiltani.  

https://jonajani.blogstar.hu/./pages/jonajani/contents/blog/31096/pics/14768790887802306_800x600.jpg
Összeesküvés elmélet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?