Blogolj!

Vissza az egész! Tanártársak! „Válcsunk” csíkosra.

Bevezetés:

Mi, a hazai pedagógus-balpárt-szakszervezetékek úgy döntöttünk, hogy nem akarunk tovább bunkók lenni. Ez egy fontos megállapítás volt. Lapítás volt. Eddig. Annyira vicces vagyok! Ez jó bevezetés egy forradalomhoz. Nem? De igen.

Tárgyalás:

Na most, az a helyzet, hogy holnaptól már nem kérünk BENNETEKET (ez egy udvarias nagybetűsor), hogy holnaptól is kockás ingben parádézzatok. Hanem arra szólítunk fel Tikteket, hogy csíkos inget hordjatok. Azaz csíkos inget viseljetek a kockás helyett, mert nem akarunk bunkónak látszani. Mink, akik Tikteket biztatunk arra, hogy váltsatok. Azaz ne kockás inget vegyetek magatokra, hanem csíkosat, kérjük „mink”, no persze csak azért, hogy elkerüljük a naponta fejünkre záporozó mondást: „Nem elég bunkónak lenni, annak is kell látszani!”.                  

S eztet csak csíkos ingben tudjuk elkerülni, a kockás helyett. Bocs egy pillanatra abbahagyom, mert bejött „Vöröskocka elvtárs” (ez csak amolyan becenév, mer’ kövér, de jópofa) és lendületből kiagyalta, ámazonbanésviszont ki is mondotta: HOLNAPTÓL CSÍKOS INGBE bújunk a kockás helyett. Vöröskocka kolléga (fogyókúrás hangulatban) újításként aztat is elmondotta, hogy ne holnaptól  ugorggyunk (-djunk) kockás ingbe, hanem már ma délután 5 órától, pattannyunk (njunk) csíkosba, mert akkor már ma nem néznek bennünket bunkónak a gonosz, és főleg bitang polgári viselkedés-barbárok. Délután öttől. Vöröskocka elvtárs ráadásul meg még nevet is váltott Csíkoskocka elvtársra, de ez nem jó. Mert mivanha (tette fel magának a kérdést) holnap mink a hazai pedagógus-balpárt-szakszervezetékek úgy döntünk, hogy nem kell a csíkos ing sem, mert Klinghammer professzor úrnak is volt egy egyszer a tévében, és meghirdetjük rombuszalakú félmintás lefröccsentett (hogy mivel, az most nem érdekes) katasztrófaing forradalmat. Holnap. Akkor mi van?                                                                        

Most jön a tetőpontya a dolgozatnak!

Le van sz….va mindenik konzervatív, jólöltözött, pláne nem fehér zoknis, hanem alkalomhoz illő zoknis, nyakkendős (útálom), elegáns, beszélni tudó, verseket jól idéző, arcszesztől és hónaljgátlótól is kellemes megjelenésűnek tűnő, könyvek címeit és részleteit is fejből citáló, ápolt hajú, borotvált (ez utóbbi most itten férfi esetében), a gyerekek között magát jól érző, azokat nevelni is akaró (fúj), meg oktatni is akaró (bleee) kolléga, aki még az egyetemen, vagy a főiskolán is kitűnő tanuló volt (undorító). Az meg még halmazati, hogy ráadásul szeretik a kölkök, fürtökben lógnak a nyakán, kapcsolatot tart a szülőkkel (a szemétládákkal), megköveteli tőlük a fegyelmet (a tetű kölköktől), és még mellé azok az ilyen (rohadék) kollégák nem hajlandók kockás ingben gúnyolódni. Csak azért vagyok ilyen finom, mert útálok káromkodni, vazze! És még pedig nem is érdekli őket annyira a pénz! És ezeknek tartásuk van. Emberek ezek? Takarodjanak! Majd eztet is felszólamlok a nagygyűlésen. Március idusán! Várjál! Hoppá, ezt is tudom. Nem 15-én, i-d-u-s-á-n! Nehogy mán Petőfi álljék odaki. Nem. Majd én! Meg a Nemzet nagyasszonya. Mindent beVallóné. Ű a miénk! Majd kiállik a szép csíkos ingében (ha jön a dög Orbán-rendőrség azt mondja csikós ingben van) és jól kifejezi magát: „Krétát együnk, vagy szavazok? Ez a kérdés? Választ adok: Orbán, takaroggy!” De még van másik ötletem is: „Vécépapírt vegyünk, vagy szaladok? Ez egy kérdés? Választ adok: Orbán takaroggy!” Két volt szocialista brigád már készíti budipapírból a kokárdákat. Lesznek egyentáblák is: Elvtársak! Klikkesedjünk! Így nem szólhat senki, hogy nem leszünk felkészültek.

Befejezés:                      

Hat pártunk ígérte meg, hogy csíkos ingben jönnek velünk tüntetni. Olyan is van köztük, amelyiket még be sem jegyeztek. Azér’ mondom. Ne kockás, hanem csíkos ingbe’ gyűjjetek!

Azér’ beszélek ilyen népieschen, hogy álcázzam a mérhetetlen intelligenciánkat! A nagy ünnepen pedig gyerekek majd szabadnapot vesznek ki, de ők most (és általában) ki a francot érdekelnek? Amúgy is azért tettük aznapra, mert úgyis szünet van. A szülők is szabadságot vesznek ki. Ha ez a (…nem akarok csúnyán beszélni, kormány) a hétfőt is kiadná szabadnapnak, mer ugye a március 15 az kedd, mink akkor is elküldjük a kölköket szabadságra még az előző héten, dacból, csak úgy, mert meg kell, hogy bukjanak. Mármint ezek. A kormány. Mink itten pedag-lógósok (ez most vicc volt) eztet eszeltük ki mind az ezren.. Hogy a többi 161.000 mit akar? Ki a f….mat érdekli? Ja van új gyerekfelszólaló is. Egy egész amatőr színjátszó csoport piros tagkönyvvel, keresztbe csíkos ingben. Apuka egytől-egyig kapitálista párttitkár. Már gyakorolják a szöveget. Ja és a balkáderközpont utasítása szerint mink aztat is javasolhassuk tiknektek, hogy csíkos legyen a zokni, csíkos legyen a nadrág és csíkos legyen a cipő is.

Utóirat:

Egy hang jobbról: Egyetértünk a csíkossal. Így könnyebb lesz visszakísérni „tikteket”… a cellákba. Vazze.       

https://jonajani.blogstar.hu/./pages/jonajani/contents/blog/25314/pics/14563282298774884_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?