Blogolj!

Pont a Ponta?

Pontot tesz saját karrierjére Ponta. Miért pont a Ponta? Csak. Akkor sem értem. A Disco kigyulladt, ő meg begyulladt? Fejétől bűzlik a talp? Persze ő talpig becsületes, csak a talpa fölött van baj egész a feje tetejéig.

Reggel azt mondja egy Liviu Dragneanevű ember - ő az ottani szocdemek elnöke, hogy Ponta lemond. Béla éppen akkor jött ki először a Margarétából, de mikor meghallotta a hírt, azonnal visszament. Azt hitte, hogy miénk lett újra a Kárpátok karéjozta országrészünk. Ő egyébként józanul is ideiglenesen elcsatolt területeinknek nevezi Erdélyt és a Partiumot, mert onnan jött, csak hát nem túl sokszor józan.

Mondjuk, van a hírben annyi logikailag követhető vonaldarab, hogy a szocdemek (az ilyenek használták nálunk először az „elvtárs” szót), szóval a Szociáldemokrata Párt a bukaresti kormánykoalíció vezető erejének az elnöke jelentette be ma délelőtt a hírt: Victor Ponta szerdán, azaz ma valamikor lemond. Victor Ponta kisvártatva azután jól meg is erősítette a hírt, ő bizony lemond. Dragnea elnök elvtárs azt is kinyilatkoztatta, hogy a miniszterelnök lemondása mögött az van, hogy a koalíciós partnerük (azt meg úgy hívják, hogy Románia Haladásáért Országos Szövetség), na most annak is a vezetője, Ponta úr helyettese a kormányban Gabriel Oprea úr  „nem akart felelősséget vállalni, és nem értették meg, hogy nem lehet a társadalomtól elszakadva politizálni”. Dragnea elvtárs bizony ezt mondta.

Amúgy meg Oprea úr ellen is voltak tüntetések, mert egy felvezető rendőr meghalt az egyik útja alkalmával. Oprea úr a gyanú szerint törvénytelenül használt rendőri felvezetést. Csak mondom.

Most jön a „java”. Az egyik hírportál azon eszel, (közben Béla újra kijött egy pillanatra a Margarétából, és állítja, hogy a román hírportál nem eszel, hanem lement morfondírba), hogy ez a ponta Ponta elvtárs a múlt pénteken leégett, 32 fiatal életét kioltó bukaresti Colectiv klub miatt mondott le. Sőt az azt követő 25 ezres tüntetésnek is köze van ennek a talp alá való módon becsületes alaknak a távozásához. Mondjuk ott a kormány, a belügyminiszter (aki mellesleg ugyanez az Oprea úr) és Cristian Popescu Piedone, Bukarest 4. kerületi polgármestere lemondását is követelték, de ebből egyelőre csak Ponta úr meg a kormány jött be. Hosszú még a nap. És ez a Piedone nem zsaru. Ez Popescu.

Ezek után talán nem is lenne olyan fontos, de azért elmondom:

A ma délelőttig volt román miniszterelnököt nemrégiben a korrupcióellenes ügyészség okirat-hamisítás vádjával bíróság elé állította.

Mondok mást:

A ma délelőttig volt román miniszterelnököt nemrégiben a korrupcióellenes ügyészség pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával is bíróság elé állította.

Béla végleg kidőlt a Margarétából és tőle szokatlan módon nem megállapított valamit, hanem kérdezett: Tessék mondani, hogy van Az USA romániai nagykövete, valamint az ő korrupció ellenes, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet- ellenes nyilatkozata? Ja, és (ha nem is név szerint), de hány derék román embert, asszonyt tiltottak ki az Amerikai Egyesült Államokból?

Címkék: Victor Ponta
2
https://jonajani.blogstar.hu/./pages/jonajani/contents/blog/22141/pics/14466446222515948_800x600.jpg
Victor Ponta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
tündérördög 2015-11-05 17:23:08
Télleg, Jani, nem tudnál közbenjárni, hogy az én politikai cikkeimet is tegyék fel? Köszi, Jani.
Válaszolok
tündérördög 2015-11-05 17:19:37
Janikám, azért az ne zavarjon, hogy ez az én versem címe. Amit persze , itt nem közöltek. De lehet, hogy te is ilyen találékony vagy. Mert te vagy itt a Jani.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?